De motoren

  • MT 07
  • Flying Tiger
  • Leerling motor
  • Tiger 800 XC en Flying Tiger
  • Video opnames van de les
  • Niet voor de les
  • Zo aangetroffen in Kabul
  • Restauratie proces

Lesmotor; Yamaha MT 07. Enorm vlot en wendbare machine, uiteraard voorzien van ABS en handvatverwarming.

Dit is een motor voor de zware categorie, dus vanaf 24 jaar.

 

 

 

 


 

Volgmotor, Triumph Tiger
Deze motor is uitgerust met video-camera.

 

 

 

 


 
Niet voor de les!  
Deze R69 heb ik in erbarmelijke staat aangetroffen in Kabul, Afghanistan. Dat de motor nog reed mag gezien worden als een compliment voor de vindingrijkheid van de mensen daar die jaren lang geplaagd worden door oorlog en interne conflicten. In 1960, toen Afghanistan nog een voortvarend land was, is deze motor vermoedelijk als dienstmotor van de politie op kenteken gezet. Toen ik de motor vond was deze zeer dringend toe aan een grondige opknapbeurt. Het was in de periode dat de Taliban bezig was Kabul in te nemen en de macht over te nemen over het land. De motor heb ik daar grotendeels gedemonteerd en in kisten verpakt en naar Nederland laten vliegen.

Mijn plannen om de motor te kopen en te exporteren naar Nederland werden regelmatig, zelfs letterlijk gebombardeerd en het was een moeizame en vaak frustrerende episode. Vandaar ook de signature op het voorspatbord. Na enige maanden weer  in Nederland te zijn had ik eigenlijk alle hoop opgegeven dat ik mijn vondst ooit terug zou zien. Ik werd echter plezierig verrast toen ik bericht kreeg dat er op Schiphol een zending voor mij was gearriveerd. De zeer grondige restauratie heeft jaren in beslag genomen en een grote blijk van waardering aan het adres van Cor Thoonen uit Wijchen voor zijn hulp is dan ook op zijn plaats. De motor staat er nu prachtig bij en het is een genoegen om mee te rijden. Van dit type zijn er slechts ca. 2800 van gemaakt, en ik ben niet alleen heel blij, maar ook een beetje trots op deze prachtige motor.

Referenties


Jeroen 29-06-2017
Stewart Rijopleidingen, leren motorrijden in je eigen tempo. Geen woord van gelogen. Stewart neemt de tijd om je alles onder de knie te laten krijgen. Je krijgt duidelijke uitleg over de oefeningen en daardoor ook de eerste keer geslaagd voor het avb.
Op de weg is het ook fijn lessen omdat je een op een les krijgt. Hij zoekt leuke routes uit en zo blijft het lessen ook leuk. Resultaat, avd ook eerste keer gehaald.

Nogmaals bedankt voor de leuke en vooral leerzame lessen!

Groeten Jeroen


Sabrina
Ik kan Stewart aanbevelen als rijleraar. De lessen zijn altijd 1 op 1, wat ik erg prettig vond omdat de oefeningen die je doet en de routes die je rijdt afgestemd zijn op de punten die jij moet ontwikkelen. Stewart leert je geen trucjes aan om even snel het examen te laten halen, maar stoomt je klaar voor het echte motorrijden, wat ik persoonlijk erg belangrijk vond. Hij vindt het belangrijk dat je goed leert motorrijden en zal ook net zo lang tips geven tot het goed genoeg is. Stewart kan goed analyseren waardoor bepaalde aspecten van het motorrijden niet optimaal gaan en verzint daar zelf oefeningen bij. Bij mij was een ontwikkelpunt het goed vooruit kijken en Stewart bedacht een oefening wie als eerste de oranje brievenbussen zou spotten. Ik kan nu nog steeds nergens heen rijden zonder alle oranje brievenbussen te spotten! Zoals je leest is Stewart een leraar die het lesgeven serieus neemt, maar er zit er ook altijd wel een stukje humor in zijn lessen. Na het lessen was er regelmatig tijd voor een kopje thee om over de les na te praten.

Stewart bedankt voor de lessen en binnenkort kom ik nog eens langs voor een kopje thee en om mijn motor te laten zien!


lees verder